Dicționar termeni, Pagina 8
A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V W Y Z
Marakuya
Notă intensă de fructe tropicale sintetice. Fructul pasiunii sau Marakuya (Passiflora edulis) este o specie termofilă cățărătoare de fructul pasiunii
Marshmallow
O notă dulce, pudrată, gurmandă. Marshmallow, în mod colocvial zefir sau bezele, este o bomboană. Numele său provine de la numele englezesc pentru sedum (Althaea officinalis).
Măsline
O notă uleioasă, ușor amară, asemănătoare măslinelor comestibile și a unui măslin european.Florile măslinului sunt mici, de culoare alb-gălbuie, puternic parfumate cu tonuri lemnoase și verzi.
Mazăre
Fructat ușor dulce - notă florală. Mazarea (Pisum sativum) este o planta din familia leguminoaselor. Rodul păstăi, conțin semințe cărnoase numite mazăre.
Mentă
Notă verde răcoritoare și răcoroasă cu nuanțe de piper. Menta (Mentha) este un gen de plante aromatice care conțin în principal uleiuri esențiale, taninuri, flavonoide și fenoli.Sunt considerate plante medicinale, condimentate și aromate.
Mentol
- o substanță răcoritoare, cristalină, care este extrasă din mentă sau sintetic. Are efecte vindecatoare iar in cosmetica se adauga in unguente si balsamuri. etc .. Este antiinflamator, antibacterian si are efecte anestezice.
Mesteacăn
Lemnul de mesteacăn are un parfum dulce de lemn, verde proaspăt. Gudronul de mesteacăn (Birch Tar) este asociat cu arome de piele - cel mai adesea cu așa-numita piele rusească.
Miere
Miros dulce gurmet cu nuanțe animale, pudră și florale. Mierea este un lichid gros, dulce și lipicios, creat de albine (sau de alte insecte).
Migdale
Notă gurmandă, dulce-amăruie, moale și distinctă de nuci. Uleiul de migdale amare este obținut nu numai din migdale, ci și din cireșe, caise, piersici și prune.
Migdale
Notă gurmandă, dulce-amăruie, moale și distinctă de nuci. Uleiul de migdale amare este obținut nu numai din migdale, ci și din cireșe, caise, piersici și prune.
Mimosa
Foarte dulce, nota florala - pudrata cu subtonuri de verde deschis si lemnos. Mirosul este, de asemenea, denumit moale și cremos. Mimosa pudica (mimoza) este o specie de plante tropicale din ordinul Fabales, familia Fabaceae,…
Mirabelă
Notă de fructe - dulce, proaspătă, cărnoasă. Mirabela este fructul prunului Mirabela, au o formă sferică și o culoare galben-aurie.
Miros de aldehide
Miros de aldehide Parfumurile care conțin aldehide (aldehida este un tip de alcool) sunt cunoscute din 1920. Aceste arome au fost folosite pentru prima dată în Franța. Pionierul lor este probabil cel mai faimos parfum din lume, Channel 5.…
Miros de mosc (muskus)
Miros de mosc (muskus) Baza parfumurilor de mosc este moscul (musk englezesc). Această substanță deosebit de parfumată a fost folosită de secole în medicină, cosmetică și lumea parfumurilor. Parfumurile de mosc sunt populare pentru mirosul și…
Miros de nisa
Nișă = unic, extraordinar, independent. Acestea sunt mirosurile - parfumurilor cu această denumire. Acestea ies din curentul mainstream, sunt concepute pentru cunoscătorii care doresc originalitate și nu se tem de compoziții parfumate îndrăznețe.…
Miros Fougère
Parfum Fougère (fougère) „Fougère” înseamnă „ferigă”,dar grupul nu are nicio legătură cu propria lor ferigă. Ferigile nu prea miros. Conceptul Fouger se bazează pe parfumul Houbignant - Fougére Royale din 1882 și componentele sale principale sunt…
Miros pământesc
Miros pământesc Mirosurile pământești pot evoca lemn, pământ, iarbă, plante, mușchi, aer curat, apă curgătoare etc. De fapt, această categorie este atât de extinsă și este folosită doar ca un termen atotcuprinzător.
Miros verde
Miros verde Mirosurile verzi conțin în principal arome de plante, aromă de iarbă proaspăt tăiată, plante erbacee, ferigi sau frunze. Sunt folosite pentru a înmuia mirosurile florale mai dulci. Acordurile verzi sunt ușoare și discrete.
Mirosuri aromatice
Mirosuri aromatice Tonurile aromatice sunt de obicei combinate din rozmarin, salvie, chimen, lavandă și alte plante, care au o aromă ierboasă și condimentată foarte intensă. Ele sunt adesea combinate cu tonuri de citrice și picante. Compozițiile…
Mirosuri balsamice
Mirosuri balsamice Rășinile și balsamurile sunt baza parfumurilor în predominant orientale. Au o consistență solidă, uleioasă sau lichidă. Ingredientele principale includ benzoe, labdanum, olibanum (tămâie), galbanum, smirnă, opoponax, elemi, toluen…
Mirosuri citrice
Mirosuri citrice O caracteristică comună a aromelor de citrice este debutul lor rapid și rezistența scurtă. Se folosesc atat pentru parfumuri de dama cat si pentru barbati sau unisex. Cel mai adesea veți simți mirosul de portocale, mandarine,…
Mirosuri de chihlimbar (orientale).
Mirosuri de chihlimbar (orientale). Aroma tipică Orientului Mijlociu, Mediteranei de Est și Orientului. Ingredientele dominante sunt chihlimbarul, scorțișoara exotică (lemn de santal), vanilia, cardamomul, paciuliul și tămâia, adesea însoțite de…
Mirosuri de chypre
Mirosuri de chypre În 1917, cunoscutul parfumier Francois Coty a introdus parfumul pentru femei Chypre, revoluționar pe vremea aceea și a pus astfel bazele întregii familii de parfumuri. Parfumurile Chypre sunt misterioase, elegante și…
Mirosuri de ozon
Mirosuri de ozon Aromele ozonice conțin Calone - o moleculă inventată de Pfizer în 1966. Calone conferă compozițiilor o senzație de apă și miroase ca un castravete dulce. Când este combinat cu fructe, este pepene verde, când cu flori iese un nufăr…
Mirosuri lactonice (lactate)
Mirosuri lactonice (lactate) Lactonele sunt esteri ciclici care combină o grupare alcool și o grupare carboxil într-o moleculă. Cele mai frecvent utilizate lactone sunt lactona de piersici, în partea de jos sau lactona de piersici de lapte și…